ICT infrastructuren verplaatsen zich meer en meer naar buiten de organisatie. Netwerken, servers en opslag verschuiven via externe datacenters naar de Cloud en werkplekken worden mobiel en persoonlijk. De integratie van al die componenten binnen en buiten de eigen ICT organisatie vormt een steeds grotere uitdaging.

Cloud Computing

Opdrachtgevers van Nováccent krijgen steeds vaker te maken met Cloud Computing. Daarbij koment begrippen langs als Personal Cloud, Private Cloud, Public Cloud en Hybride Cloud, SAAS, PAAS, IAAS, etc. Het is niet eenvoudig een goede visie te ontwikkelen op de beste toepassing van al deze mogelijkheden voor de eigen organisatie. Daarnaast moet men nadenken over hoe de verschillende Cloud-oplossingen geïntegreerd kunnen worden met de bestaande ICT-infrastructuur. Op basis van een Business Case kan men besluiten bepaalde services/ toepassingen vanuit de Cloud af te nemen en dus te migreren vanuit de bestaande on-premise ICT-infrastructuur. Nováccent heeft consultants die u hierbij kunnen helpen.

Bring Your Own Device

Er is een enorme diversiteit aan devices voor de eindgebruiker. De trend is dat de eindgebruikers betere, snellere devices hebben met meer functionaliteit én men wil deze devices ook op het werk kunnen gebruiken. Deze trend heet Bring Your Own Device (BYOD). Bedrijven hebben een visie en strategie nodig hoe men BYOD het meest effectief en veilig kan integreren binnen de bestaande ICT infrastructuur. Daarnaast is er een convergentie gaande tussen vaste en mobiele telefonie. Medewerkers kunnen overal via hun vaste kantoornummer bereikt worden op hun mobile device. Dit device wordt in het kader van BYOD ook prive gebruikt.

Nováccent Network Architecture Services helpt u bij de integratie van uw complete ICT infrastructuur, binnen en buiten uw organisatie.

Heeft u specifieke vragen neem dan gerust contact met ons op. Samen met u vinden we zeker een passend antwoord.