De hoeveelheid data die we met elkaar creëren, wordt elk jaar weer groter. Of de groei van data ooit eens zal gaan afvlakken lijkt onwaarschijnlijk. Niet alleen de hoeveelheid data neemt toe, ook de data die we actief en ‘realtime’ willen gebruiken, groeit.

Storage

We willen steeds grotere files creëren, verzenden, doorzoeken, verwerken etc. Dat vraagt niet alleen grotere, maar vooral snellere opslagmogelijkheden. De zogeheten I/O-capaciteit van storage, de snelheid waarmee data kan worden opgeslagen én gelezen, moet aanzienlijk omhoog als we willen voldoen aan de eisen van de markt. Ook zien we een samensmelting met storage-aanbieders uit de Cloud, bijvoorbeeld voor de analyse van grote hoeveelheden data (BIG DATA), waar tijdelijke capaciteit voor nodig is. De bijbehorende storage technieken worden steeds complexer en dit stelt steeds hogere eisen aan de specialisten op dit gebied.

Storage Management

Tegenwoordig is veel storage management geautomatiseerd. Met technieken als Fully Automated Storage Tiering (FAST) kunnen we alle data prima managen wat betreft het op dát moment beste opslagmedium. Dat kan in de centrale storage, óf het verder weggeplaatste archief, óf ‘ergens’ bij een cloud-leverancier. Maar natuurlijk óók op een Flash disk dicht bij een applicatie. We brengen op die manier de gewenste data op de meest efficiënte en effectieve plaats.

Storage Architectuur

Nováccent heeft de kennis en kunde in huis om ook voor uw storage omgeving een geschikte architectuur en design te maken, te implementeren én beheren.

Heeft u specifieke vragen neem dan gerust contact met ons op. Samen met u vinden we zeker een passend antwoord.